Saturday, April 4, 2009

ISU GAMBAR ELI : SAYA DOAKAN AGAR MEREKA YANG MELAKUKAN KEZALIMAN INI DIBALAS OLEH ALLAH

. Buku kecil ini disebarkan di Bukit Gantang
.
Risalah ini juga turut dijadikan mainan kempen BN
.
Hari ini, sekali lagi BN melakukan satu perbuatan keji, dan mencabul hak seorang wanita bukan Islam! Memang mengesalkan semua pihak. Hari ini, Malaysiakini mendedahkan di antara perbuatan BN yang dilaknat, iaitu menyebarkan gambar bogel Elizabeth sebagai cara berkempen. Saya sebagai seorang Islam, malu dengan perbuatan terkutuk BN itu.

Sudahlah mereka menceroboh kediaman Elizabeth, mengambil gambar peribadinya, kemudian dijadikan tontonan umum. Memang kejam! Inikah BN yang sebelum ini dikatakan sebagai memperjuangan maruah? Elizabeth adalah seorang wanita bukan Islam, dan saya yakin, beliau sendiri mengatakan bahawa kelakukan BN ini bukanlah kelakuan seorang Islam.

BN boleh dikategorikan mencabul hak dan maruah seorang wanita. Inikah yang dikatakan sebagai pejuang? Shahrizat yang sebelum ini mengatakan bahawa dia akan memperjuangkan hak wanita. Hak wanita? Ya, hak wanita yang menyokongnya sahaja! Memang Haprak!

Di dalam artikel ini, saya ingin memberi sedikit peringatan kepada BN, terutamanya mereka yang terlibat dalam memalukan seorang wanita bukan Islam. Ketika peperangan, Nabi Muhammad SAW pernah mengingatkan bahawa, tentera Islam tidak dibenarkan menganggu gugat tiga golongan ini, iaitu, ahli ibadat yang sedang berada di tempat ibadat mereka, wanita, orang tua dan kanak-kanak.

BN hari ini, sudahlah menegakkan perjuangan yang sesat, dipermainkan pula hak seorang wanita. Wahai kaum wanita UMNO, anda semua bersubahat menjahanamkan hak seorang wanita lain seperti kamu. Islam sudah mengajar kita bahawa mencabul hak, menceroboh rumah orang, merompak dan sebagainya adalah satu perbuatan yang paling terkutuk.

Apa salahnya Elizabeth itu? Wahai BN, anda jangan terlalu suka dengan berkempen cara ini, Allah akan membalas segala kezaliman tersebut. Allah boleh menyebabkan isteri kamu cari lelaki lain, sebagai balasan kepada perbuatan kamu ini. Allah boleh menyebabkan keturunan kamu lahir dengan zuriat yang haram, juga sebagai balasan kepada kamu yang mencabul hak seorang wanita ini!

Allah SWT mampu membalas segala kejahatan yang kamu lakukan. Apakah hukum melihat aurat seseorang? Dan apakah pula hokum menyebarkan gambar aurat tersebut? Apakah hukum mencabul hak seorang wanita? Apakah hukum menceroboh rumah orang? Masihkah anda mengatakan BN itu menegakkan keadilan dengan sebegini?

Demi Allah, kelakuan mereka yang menyebarkan gambar bogel ini akan dibalas oleh Allah, perbuatan ini juga akan dilaknat oleh Allah SWT! Dosa kamu terhadap Elizabeth tetap dihitung oleh Allah walaupun dia bukan beragama Islam. Dan saya doakan agar mereka yang terlibat dengan dosa ini mendapat balasan yang berhak bagi mereka… Ingatlah, doa orang yang dizalimi itu berkesan.

Salam Perjuangan

Dr Fikrah

PEMBEBASAN ISA : NAJIB HANYA MENCUCI NAJIS SENDIRI, KENAPA PERLU BERTERIMA KASIH?


Hari ini, bermacam-macam berita disiarkan tentang pembebasan tahanan ISA dan menarik balik penggantungan Harakah dan SK. Terutamanya media BN, sangat rancak mempopularkan isu ini sehingga Najib dilihat sebagai seorang hero yang berhati lembut. Di dalam artikel ini, saya rasa terpanggil untuk memberi penjelasan kepada semua, supaya memahami reality dan hakikat.

Sebelum itu, sudahkah anda fahami dan kenali apa itu ISA? Ya, untuk makluman semua BN telah menyalahgunakan ISA dengan memenjarakan orang yang mengancam BN, bukan mengancam negara. Ia sudah melanggar etika dan undang-undang, dan ia dilakukan oleh BN. Terutamanya perdana-perdana menteri yang kita kenali. Oleh itu, menyumbat seseorang yang tidak bersalah ke dalam ISA, adalah satu kesalahan, dan kesalahan ini menjadi warisan perdana-perdana menteri sehinggalah hari ini.

Oleh itu, mereka telah melakukan satu kesalahan, lalu Najib hari ini, ingin dilihat sebagai penyelamat ISA, segera membebaskan mereka yang tidak bersalah. Adakah ini dilihat sebagai aksi penyelamat seorang hero?
.
Contoh 1

Contoh yang paling menarik, seorang pemuda ingin memikat hati seorang perempuan, lalu dia merancang dengan beberapa orang rakannya, supaya menyamar sebagai penyangak, lalu mengganggu perempuan tersebut. Ketika dalam keadaan cemas itu, perempuan tersebut tidak mampu meminta pertolongan dengan sesiapa, tetapi, pemuda tadi datang untuk menyelamatkan (sepertimana yang dirancang).

Lalu, pemuda tersebut berjaya membelasah (olok-olok) rakan-rakannya itu, dan cuba mempamerkan lagak seorang hero yang menyelamatkan perempuan itu. Ya, dengan cara ini, perempuan tersebut mula terhutang budi dengan jasa tersebut, sedangkan dia tidak tahu hal yang sebenar!

Apakah setelah 13 tahanan ISA ini dibebaskan, mereka akan rasa terhutang budi? Najib menjawab di dalam hatinya “Ya”… dan dia sendiri berharap begitu. Sedangkan dia cuma melakukan sesuatu yang WAJIB bagi dia, dan sekiranya dia tidak membebaskan, dia akan mendapat dosa! Tetapi, sekiranya ini hanyalah taktik meraih pengaruh, dia juga kekal mendapat dosa, dan Allah akan membuktikan segalanya.

Kenapa perlu terhutang budi? Sudah sememangnya dia MESTI berbuat demikian. Dia mesti membebaskan orang yang tak bersalah! Begitu juga penggantungan Harakah dan SK. Kenapa perlu terhutang budi, kerana sebelum ini dia memang tidak berhak menggantung kedua-duanya? Dia telah melakukan kesalahan, dan dia mesti membetulkan kesalahan tersebut.

Tetapi, apa yang dilihat, sebelum ini, dia sengaja melakukan kesalahan tersebut, tetapi hari ini, untuk menampakkan ketokohannya, dia membetulkan kesalahan yang sengaja dilakukannya sebelum ini.
.
Contoh 2

Contoh lain, apabila seseorang tersebut telah membuang air besar di kawasan yang tidak sepatutnya (satu kesalahan). Kemudian, dia membersihkan najisnya itu, adakah kita perlu berterima kasih dengan orang ini? “Tahi sendiri, cucilah sendiri..”.. Lebih teruk, dia bukan membuang di tandas, sebaliknya di tempat yang tidak sepatutnya, dan dia MESTI mencuci kembali najisnya itu!

Salam Perjuangan

Dr Fikrah

Friday, April 3, 2009

SITI NURHALIZA : ORANG YANG TERSESAT, PASTI RINDUKAN KEBENARAN


Memang benarlah apa itu yang dikatakan kebenaran. Beberapa hari sebelum ini kita dikejutkan dengan kehadiran Siti Nurhaliza di pejabat Tok Guru Nik Aziz. Pada saya, ia merupakan satu hikmah yang begitu besar, yang mendidik jiwa seorang pejuang supaya tidak merasa terhina dengan dakwah yang dibawa. Ini kerana, kebenaran itu pasti benar, mana mungkin kebenaran itu salah!

Sebelum ini, pendakwah-pendakwah Islam sering menerima tohmahan dari kalangan orang yang tidak memahami selok belok dakwah. Contohnya dari sudut pakaian, mereka mengatakan .. “kalau asyik dengan serban sahaja, bagaimana dakwah dapat tersebar?”.. “bagaimana hendak berdakwah kepada artis kalau asyik dengan pakaian yang jumud?”

Inilah tohmahan yang menghina sunnah Nabi SAW. Tohmahan ini telah dijawab oleh Allah sendiri dengan peristiwa yang terjadi baru-baru ini. Tok Guru sering dilihat berserban, berjubah dan mengekalkan sunnah Nabi, terutamanya dari sudut pakaian. Benarkan artis takut dengan pakaian ini? Sudah terbukti, TIDAK. Bahkan artis yang paling famous datang sendiri berjumpa!

Adakah dakwah dengan berpakaian mengikut sunnah menjadi satu fobia? TIDAK. Begitu ajaib dengan dakwah Tok Guru, mampu menarik artis datang bertemunya, walaupun tidak menukarkan imejnya. Inilah rahsia istiqamah..

Sering juga terdengar suara, kalau asyik dengan “masjid” sahaja, bila dakwah boleh tersebar? Ya, tidak dinafikan, jentera PAS begitu ramai, dan ada dari kalangannya terpaksa ke kawasan-kawasan maksiat untuk menyebarkan Islam. Dan hasil daripada gabungan ini, Allah telah menampakkan kekuasaannya bahawa “Islam adalah kebenaran”. Sejauh mana kita tersesat, kita pasti rindukan kebenaran.

Lihatlah sepertimana penampilan Tok Guru Haji Abdul Hadi Awang pula, dan beberapa orang pimpinan PAS yang lain. Masih mengekalkan penampilan sebagai seorang ulama’. Adakah perlu menanggalkan serban atau kopiah untuk menyebarkan dakwah kepada artis? Tidak perlu wahai pejuang Islam. Sekiranya anda sudah berimej demikian, kekalkanlah. Allah akan tunjuk kekuasaannya.

Ya, hakikatnya kita perlu berganding bahu. Mana mungkin semua orang ingin duduk di kerusi Tok Guru, tanpa seorang pun “turun padang”. Oleh itu, ia adalah kesinambungan daripada semua kerjasama tersebut. Kombinasi inilah yang telah digabungkan oleh Allah di dalam Pakatan Rakyat, dan pemberian hidayah itu adalah kuasa Allah. Kita hanya mampu berusaha.

Berusahalah lagi untuk menyebarkan Islam. Ia tidak sia-sia walaupun anda terpaksa menghabiskan wang dan masa. Allah tidak akan mensia-siakan perjuangan pejuang-pejuangnya yang menegakkan agamaNya. Sekiranya orang kafir pun boleh mendapat rezeki yang melimpah ruah, apatah lagi kita selaku pejuang agamaNya!

Salam Perjuangan

Dr Fikrah

PENTING : MENJAWAB ISU “TIDAK DIBENARKAN BERKEMPEN DI MASJID”


Selama ini kita dibelenggu kepeningan dan kebanyakan di kalangan kita turut terkeliru dengan kebenaran berkempen di dalam masjid. Adakah ia adalah perbuatan yang tidak disukai oleh Allah? Isu ini semakin hangat apabila berlaku satu perkara yang tidak diingini di Masjid Pekan Terong sepertimana yang telah diceritakan di dalam Blog Cina Islam.

Persoalan yang perlu diselesaikan ialah, bolehkah kita berkempen did ala Masjid. Persoalan ini akan saya rungkaikan secara mudah berdasarkan pemahaman dan pengetahuan saya yang tidak seberapa ini. Sebelum kita pergi lebih jauh, mari kita memikirkan sebuah soalan, “apakah perbezaan kempen BN dan kempen PR?”

Selama saya hidup di dunia ini, segala bentuk perjuangan PR adalah untuk menegakkan keadilan, menyebarkan kebenaran, menuntut hak kemanusiaan dan banyak lagi. Adakah “salah” sekiranya kita menggunakan masjid untuk melakukan semua perkara ini? Bukankah masjid itu digunakan untuk menegakkan keadilan? Bukankah ia juga digunakan untuk menyebarkan kebenaran? Bukankah ia juga digunakan untuk menuntut hak kemanusiaan?

Sekiranya kita melihat kepada kempen BN, setahu saya, perjuangan BN bukanlah perjuangan menegakkan Islam. Selama saya memerhatikan perjuangan BN, saya tidak pernah melihat ia sebuah perjuangan suci, bahkan ia kepentingan semata-mata. Maka, kempen BN dilihat sebagai kempen ke arah kehancuran. Bolehkah berkempen BN di dalam masjid? Jawapannya tidak! Ini kerana masjid bukan digunakan untuk menegakkan kehancuran!

Sekiranya BN benar-benar melaksanakan suruhan Allah SWT, menegakkan keadilan sepertimana yang telah diperintahkan, meninggikan ilmu dan ulama’, menyebarkan kebenaran dan sebagainya, maka apa perlunya kewujudan PR? Hari ini PR wujud adalah untuk menjatuhkan kerajaan yang tidak melaksanakan undang-undang Allah ini.

PR juga memperjuangan keadilan yang telah dinodai oleh BN selama ini. Memori telah merakamkan segalanya. Maka apa yang dilihat di sini ialah, perbezaan yang ketara di antara perjuangan BN dan perjuangan PR. Anda sendiri boleh melihat hakikat kedua-duanya dengan akal yang anda miliki.

Kita kembali kepada persoalan “bolehkah berkempen di dalam masjid?”. Saya menjawab berdasarkan kefahaman saya yang rendah ini, bahawa berkempen PR di dalam masjid adalah digalakkan, manakala berkempen BN di dalam masjid, tidak dibenarkan. Saya mempersilakan kepada sesiapa sahaja untuk membincangkan tentang kefahaman ini.

Sekiranya PR berkempen untuk menghancurkan undang-undang Allah seperti BN, maka ia juga tidak dibenarkan. Sekiranya BN memperjuangkan kebenaran dan menegakkan keadilan, maka dipersilakan menggunakan masjid. Tetapi hari ini, ia tidak dilihat begitu, maka BN perlu ubah. Dan saya menasihatkan agar isu masjid ini dapat difahami terutamanya bagi ahli PR sendiri.

Sekiranya ada orang bertanya “sekiranya PR dibenarkan dan BN tidak dibenarkan, maka tidak adillah!”. Sebelum menjawab soalan ini pula, kita perlu memahami erti “adil”. “Adil” ialah meletakkan sesuatu pada tempatnya. Sekiranya kita menggunakan masjid untuk berkempen kepada kehancuran, sudah pasti dikatakan zalim (berlawanan dengan adil). Begitu juga, menghalang masjid daripada berfungsi sebagai tempat menyebarkan kebenaran, ia juga dikatakan zalim, iaitu tidak adil. Wallahua’lam

Salam Perjuangan

Dr Fikrah

GAMBAR : 8 PERKARA YANG ADA PADA NIZAR, TIADA PADA ZAMBRY


Sebelum ini ketika isu Masjid Simpang hangat, Zambry telah mengatakan bahawa dia juga boleh menjadi imam solat, memberi tazkirah dan menafsirkan ayat al Quran. Kata-kata ini beliau lemparkan kepada Nizar yang baru sahaja selesai mengimamkan solat atas kehendak makmum. Tetapi, apabila melihat 8 gambar ini, saya yakin, Zambry tidak mampu menirunya. Dan saya turut mempersilakan beliau berbuat demikian.
.

Nizar senyum dengan ikhlas.. Zambry senyum kambing..

.

Nizar bercakap benar… Zambry berkata benar?

. Nizar menghormati ulama’.. Zambry membantai ulama’..
.
Nizar mendampingi dan berjuang bersama ulama’,.. Zambry.. berjuang bersama duit..

.
Nizar menjadi imam Solat Jenazah dan mentalqin jenazah… Zambry?

. Nizar makan di warung.. Zambry tak maiinnn laa..

. Nizar serbu kubu lawan di Bukit Gantang.. Zambry baling batu dari belakang semak

. Nizar MB pilihan rakyat … Zambry MB Haram… Takbirr!!

AKU MALU NAJIB SEBAGAI PERDANA MENTERI


Sudah biasa didengari dan sudah pun menjadi buah mulut satu dunia, bahawa Najib telah tercemar namanya di persada dunia dengan kes Altantuya. Bertambah teruk apabila hari ini beliau ditabalkan sebagai Perdana Menteri Malaysia. Beliau yang mempunyai reputasi yang buruk ini, telah pun menjadi Perdana Menteri Malaysia. Adakah anda selaku rakyat Malaysia, tidak rasa malu dengan kenaikannya?

Bagi saya, saya rasa teramat malu kerana mendapat perdana menteri sepertinya. Saya tidaklah berniat melanggar arahan “jangan sebut Altantuya”, tetapi, saya meluahkan rasa janggal dengan kenaikannya tersebut. Masalah yang parah di sini ialah, apabila kes Perdana Menteri ini didengari seluruh dunia! Bukan hanya bualan di kedai kopi sahaja.

Satu ketika dahulu, ketika zaman Mahathir menjadi PM, saya pernah melancong ke United Kingdom, saya menaiki sebuah teksi. Pemandu teksi itu bertanya kepada saya, “kamu datang dari mana?”, Saya menjawab, saya adalah orang Malaysia. Pemandu teksi itu membalas, “Perdana Menteri awak bernama Mahathir kan?”, saya mengangguk mengiyakannya.

Pemandu teksi itu mengatakan bahawa Mahathir adalah seorang yang bagus, dikenali di seluruh dunia, dan dia mengaku bahawa dia menyukai cara pentadbiran Mahathir ketika itu. Saya hanya mendengar, tetapi, hati ini berkata sendirian, “kalaulah engkau tahu hakikat sebenar, sudah pasti engkau akan mengutuk Mahathir…”

Bagaimanapula hari ini? Saya khuatir sekiranya saya pergi melancong ke mana-mana negara, dan apabila ditanya soalan yang sama, bagaimanakah saya hendak menjawabnya? Bayangkanlah sekiranya pemandu teksi itu bertanya “Perdana Menteri awak ialah Najib bukan?, tolong jelaskan kepada saya tentang kesnya dengan Altantuya…”

Ya, saya yakin, muka ini akan tebal setebal-tebalnya. Saya juga yakin, tiada seekor habuk pun orang UMNO yang mampu menjelaskan perkara sebenar. Ini kerana apabila Gobind bertanya sendiri kepada Najib, beliau gagal menjelaskannya, lalu menyalahkan orang yang bertanya pula. Apatah lagi orang-orang UMNO? Mampukah mereka menjawabnya, sedangkan tuan punya badan sendiri tidak mampu menjawab?

Itulah realiti hari ini, saya tidak merasa bangga memiliki Perdana Menteri yang bernama Najib, kerana namanya telah tercemar. Sebelum ini, beliau sudah diperingatkan beberapa kali supaya membersihkan namanya, namun, sampai hari ini, beliau masih terkulat-kulat untuk mendiamkan manusia di seluruh dunia daripada menyebut nama Altantuya.

Salam Perjuangan

Dr Fikrah

Thursday, April 2, 2009

MAJLIS ANGKAT SUMPAH NAJIB SEBAGAI PM DIBATALKAN

Sumber : Suara Keadilan

Majlis angkat sumpah Najib Tun Razak sebagai Perdana Menteri yang sepatutnya berlangsung pada hari esok telah dibatalkan.

Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agong telah menerima perletakan jawatan Abdullah Ahmad Badawi tetapi pada masa ini belum berkenan dengan perlantikan Najib sebagai Perdana Menteri yang baru.

GURU DIBENARKAN BERPOLITIK - JANGAN TERPEDAYA


Sejak kebelakangan ini, kita sering dengar tentang isu “guru-guru dibenarkan berpolitik”. Dan saya dimaklumkan bahawa guru yang dibenarkan terlibat ialah guru kumpulan A. Sejauh manakah kebenaran ini? Apakah hakikat disebalik “tawaran” ini? Adakah ia perangkap, atau peluang? Di dalam artikel ini akan dijelaskan beberapa perkara yang perlu diperhatikan.

Saya menjangkakan bahawa ia adalah sebuah perangkap yang paling bahaya, yang dipasang oleh Hisham atau orang-orangnya untuk “menghabiskan” bilangan guru beriman di dalam institusi pendidikan di Malaysia. Walaubagaimanapun, ia hanya jangkaan saya, kemungkinan benar, dan kemungkinan meleset. Tetapi, walaubagaimanapun, kita perlu bersedia dengan sebarang serangan.

Mereka membenarkan guru-guru berpolitik supaya mereka mengenali siapakah guru yang beriman, dan guru yang mengikut punggung BN. Oleh itu, setelah semua guru akan “terkantoi” dengan mereka. Kalau sebelum ini, guru-guru yang membelasah BN bergerak secara sembunyi, sehinggakan mereka tidak dapat menghidu gerakan ini.

Saya yakin, walaupun mereka dibenarkan berpolitik, tetapi, kedudukan mereka tidak berubah. Mereka masih tidak dinaikkan gaji. Mereka tetap dipaksa berpindah randah, dan banyak lagi kelakuan jahat mereka. Sama sahaja, dibenarkan berpolitik, atau tidak dibenarkan seperti sebelum ini. Bahkan sekiranya mereka secara terang membenarkan, ia dilihat sebagai memasang umpan.

Mungkin terdapat guru yang merasa ini sebagai satu peluang bagi mereka, tetapi pada saya ia hanyalah perangkap yang dipasang. Ini kerana system pendidikan dikuasai oleh BN sendiri. Mana mungkin mereka memberi kebebasan sedemikian rupa. Pasti ada perangkapnya. Dan perkara ini menjadi kebimbangan apabila Hisham juga jenis banyak merapu, dan kuat memfitnah.

Walaubagaimanapun, ia hanyalah jangkaan. Ini kerana apabila kita melihat “wajah” Hisham, kelihatan lembut, tetapi idea-idea dia cukup jahat. Dia juga pandai berlakon, kononnya seorang pendekar Melayu sejati, tetapi rupa-rupanya pembunuh bangsa. Saya yakin, kalau Hang Tuah masih hidup sehingga sekarang, sudah lama dia melabelkan Hisham sebagai DERHAKA!

Salam Perjuangan

Dr Fikrah

NIKMAT BESAR BILA KHIR KALAH JADI PEMUDA


Perhimpunan Agung UMNO baru-baru ini menyaksikan kekalahan Khir Toyo dengan Khairi dengan. Mukhriz pun turut kalah dalam persaingan tersebut. Khairi yang terkenal dengan rasuah ini, walaupun sudah diberi amaran, tetapi, ia tetap menjadi pilihan ahli UMNO. Memang tak guna otak. Mereka memilih seorang yang sudah terbukit rasuah, sebagai pemimpin mereka. Bodoh bukan?

Tetapi, ia dianggap satu nikmat besar, apabila Khir Toyo kalah dalam pertarungan tersebut. Walaupun kedua-duanya memang terkenal dengan pengamal politik wang yang paling sejati, namun, sekiranya Khir menang, turut akan menggelapkan jumlah yang besar wang di dalam UMNO. Mukhriz? Saya tidak tahu.

Semalam Malaysiakini telah mendedahkan berita tentang duit haram yang masuk ke dalam perut Khir Toyo, apabila beliau telah menelan RM 1.6 juta untuk ke DisneyLand! Adakah beliau fikir RM 1.6 juta sama seperti seringgit enam puluh sen? Memang duit haram, dan tiada siapa yang menghalalkan wang itu. Wang haram tersebut sudah pun mengalir di dalam darah di seluruh tubuhnya.

Sekiranya dia ingin selamat daripada bahana duit haram itu, dia perlu meminta izin kepada semua rakyat negeri Selangor, supaya menghalalkan duit tersebut. Sekiranya tidak, azab Allah mengalir seperti darahnya yang sedang mengalir. Dan perutnya gemuk juga disebabkan duit haram ini. Protein dan seluruh sel di dalam badannya terbentuk dari duit haram!

Ya, memang patut dia kalah di dalam merebut jawatan Pemuda, kerana sekiranya dia mendapat jawatan tersebut, entah ke mana ceruk dunia lagi akan dijelajahinya. Tetapi, bagi saya, Khairi pun lebih kurang sama. Mungkin Allah tidak mahu Khir Toyo menambah banyakkan lagi daging haram di dalam tubuhnya.

Mukhriz? Entah, saya tiada sebarang komen, dan dia sudah pun kalah. Malang sekali UMNO! Pemimpinnya terdiri dari kalangan penggelap duit. Namun, mereka masih terselamat dan diselamatkan oleh ahli UMNO sendiri yang turut suka makan duit haram tersebut. Tidak takutkah dengan azab Allah?

Wahai Khir, tidakkah anda takut doa-doa orang yang telah engkau rampas duit mereka? Doa orang yang dizalimi ini diterima oleh Allah! Engkau begitu mudah melenyapkan RM 1.6 juta, sedangkan ramai rakyat Selangor yang terkonteng-konteng mencari rezeki. Dia ingat 1.6 juta tu boleh dapat dicelah-celah ketiak? Bolehkah anda selamat daripada azab kubur dan neraka dengan menggendong daging-daging haram?

Salam Perjuangan

Dr Fikrah

MAHATHIR BANTU BN DI BUKIT GANTANG, SEDANGKAN DIA BUKAN AHLI UMNO!!


Semalam telah disiarkan berita di dalam Malaysiakini, bahawa Mahathir akan membantu BN di Bukit Gantang. Adakah dia dianggap hero yang akan menyelamatkan BN di Bukit Gantang? Atau dia hanya dianggap menyibuk, dan tidak memberi apa-apa kesan terhadap Pakatan Rakyat. Apabila membaca berita tersebut, sedikit rasa kecut pun tiada, bahkan semakin pening kerana memikirkan status Mahathir sendiri.

Dia telah berikrar satu ketika dahulu untuk keluar daripada UMNO. Tetapi yang peliknya, dia turut hadir dalam Perhimpunan Agung UMNO, bahkan dijemput ke atas pentas dan dipeluk oleh Pak Lah (walaupun Mahathir tidak mahu memeluknya). Semalam pula berlaku sesuatu yang pelik lagi pada Mahathir, beliau berikrar pula untuk membantu BN di Bukit Gantang.

Apa yang di boleh buat. Sebelum ini dia menghina UMNO, tetapi hari ini dia menjilat balik semua kahak yang diludahnya kepada mantan presiden UMNO, Pak Lah. Dia sanggup turun ke Bukit Gantang untuk meraih undi untuk UMNO. Mungkin ramai yang beranggapan bahawa Mahathir sudah terlalu tua, dan mengidap penyakit nyanyuk. Tetapi, saya tidak mengatakan apa-apa pada dia.

Mahathir ingin dihormati, dan sebelum ini, Pak Lah “tak dengar cakap orang tua”, dan menyebabkan “orang tua” ini merajuk dan membawa diri. Tetapi, ketika zaman Najib hari ini, beliau boleh dengar kata, jadi Mahathir pun suka mendapat cucu sebegini. Apa lagi, untuk menunjukkan kesayangannya terhadap cucunya, beliau sanggup berkempen di Bukit Gantang, walaupun Najib sendiri tak pernah kelihatan batang hidungnya di situ.

Saya yakin, Zambry pasti gembira dengan kehadiran Mahathir tersebut, walaupun hatinya berkata, “Kalau 10 Mahathir datang untuk berkempen pun, bukannya boleh menang”… Ya memang benar, datanglah 100 orang Mahathir pun, kalau Allah tak izinkan kemenangan itu pada BN, takkan menang. Buatlah 100 Majlis Bacaan Yasin pun, kalau niat itu salah, salahlah ia.

PR sendiri tidak pernah terkejut dan merasa gementar dengan kehadiran Mahathir, bahkan Nizar sendiri telah melawat bilik operasi UMNO semalam!! Zambry berani buat begitu? Buat tebal muka sahaja.

Persoalan yang ingin ditimbulkan di dalam artikel ringkas ini ialah, apakah autoriti yang ada pada Mahathir untuk berkempen untuk UMNO? Dia sudah bukan ahlinya lagi. Tetapi, malangnya, dia dianggap hero. Ya, memang benar, UMNO sudah tiada pengaruh sehingga memerlukan sokongan daripada orang yang bukan ahlinya.

Saya mengesyorkan kepada Mahathir supaya tidka berkempen untuk UMNO. Buat malu muka dia sahaja, kerana sebelum ini, urat lehernya naik membelasah UMNO. Lebih baik anda berkempen untuk bebas atau PR sendiri. Pahala pun dapat, memandangkan umur sudah tidak lama lagi. Bertaubatlah sebelum terlambat.

Salam Perjuangan

Dr Fikrah

Wednesday, April 1, 2009

ARTIKEL APRIL 2009

27 April ANAK YANG MASUK ISLAM TETAP MENGHORMATI IBU MEREKA WALAUPUN KAFIR
.
27 April ZAMBRY BERJAYA MENJAHIT MULUT MUFTI
.
27 April AKU MENGULAS TENTANG ISU “RIDZUAN MASUK ISLAM”
.
26 April PMRAM MENJELASKAN ISU PENGISLAMAN RIDZUAN
.
26 April PARASIT DALAM PAS YANG MEMFITNAH ULAMA’
.
26 April PARASIT DALAM PAS YANG MENGUNTUNGKAN UMNO
.
26 April
ROMBAKAN PIMPINAN UMNO, STRATEGI ATAU KECACATAN? ATAU STRATEGI YANG CACAT?

25 April TOYOTA CAMRY ATAU TOYOTA ZAMBRY?
.
25 April JANGAN TUBUHKAN BN YANG KEDUA SETELAH MENGHAPUSKAN BN YANG PERTAMA
.
24 April SAMPAI MATI PUN ZAMBRY TAKKAN SAH JADI MENTERI BESAR
.
23 April ADAKAH OSMAN JAILU KE 2 AKAN MUNCUL?
.
23 April MEDIA ASING TIBA-TIBA MENYERANG NAJIB, TAHNIAH ATAU TAKZIAH?
.
22 April KEMELUT DI PERAK : SIAPA JUARA DAN SIAPA PULA YANG TERKUBUR?
.
22 April Majlis Konvokesyen PUO dicemari Pesta Hiburan
.
22 April TIADA DALIL YANG DAPAT MENYATAKAN ZAMBRY ITU BENAR
.
21 April ORANG KAFIR DI ZAMAN NABI MUHAMMAD SAW JUGA MELANGGAR UNDANG-UNDANG MEREKA!
.
21 April BN PERAK MEMPALIT NAJIS KEPADA PM MEREKA
.
21 April ISU TARIAN DI MESIR : SEMUA PIHAK TIDAK MENGAKU BERSALAH
.
20 April BN TARIK DIRI SEPERTIMANA ROM MENARIK DIRI DARI PERANG TABUK (Siri 2)
.

20 April BN TARIK DIRI SEPERTIMANA ROM MENARIK DIRI DARI PERANG TABUK (Siri 1)
.
19 April ANTARA HAK BUKAN ISLAM, DAN JAWATAN MEREKA DALAM KERAJAAN (Siri 3)

19 April ANTARA HAK BUKAN ISLAM, DAN JAWATAN MEREKA DALAM KERAJAAN (Siri 2)
.
19 April ANTARA HAK BUKAN ISLAM, DAN JAWATAN MEREKA DALAM KERAJAAN (Siri 1)
.
18 April DOSA MENGUNDI BARISAN NASIONAL (Siri 2)
.
18 April DOSA MENGUNDI BARISAN NASIONAL (Siri 1)
.
18 April BN PERAK AKAN TERKUBUR SETELAH ZAMBRY MENANG KES PENGGANTUNGAN
.
17 April
ISA ZALIM....13 ORANG 'DIBEBASKAN' 3 LAGI 'DICULIK' OLEH POLIS MALAYSIA

17 April 1 MALAYSIA : KERETA BARU, ENJINNYA LAPUK
.
17 April HAKIM 2 X 5 ATAU 5 X 2? TETAPI JAWAPANNYA TETAP 25!!
.
16 April RM 45,786 DIGUNAKAN UNTUK PUJA ROSMAH, BERAPA PERUNTUKAN PULA UNTUK MEMUJI ALLAH?
.
16 April NAJIB DAH JADI BAIK, ATAU HANYA BERLAKON SEBAGAI ORANG BAIK?
.
16 April ANTARA RAIS YATIM DAN BLOGGER PEMBELOT NEGARA
.
15 April MEREKA BERGADUH SESAMA MEREKA
.
15 April BN BAKAL MENJADI OKU
.
14 April WAHAI BANGSA MELAYU, JANGAN JADI SEPERTI BANGSA ARAB MENOLAK KENABIAN MUHAMMAD SAW
.
14 April MIC MINTA FASAKH DARIPADA UMNO
.
14 April MENGENALI FIRAUN KURUN KE 21
.
13 April KITA BUKAN MEMERANGI UMNO SAHAJA (Siri 2)
.
13 April KITA BUKAN MEMERANGI UMNO SAHAJA (Siri 1)
.
13 April DI ZAMAN NABI MUHAMMAD SAW, ARTIS PUN JOIN ISLAM (Siri 2)
.
13 April
DI ZAMAN NABI MUHAMMAD SAW, ARTIS PUN JOIN ISLAM (Siri 1)
.
12 April SILA LAPORKAN KEPADA "POLIS", TENTANG KES "POLIS" PUKUL ADI
.
11 April REZEKI MUKHRIZ BERBAPAKAN MAHATHIR!
.
11 April MENJAWAB ISU “PAS MENYAMARATAKAN ANTARA AGAMA” (siri 3)
.
11 April MENJAWAB ISU “PAS MENYAMARATAKAN ANTARA AGAMA” (siri 2)
.
11 April MENJAWAB ISU “PAS MENYAMARATAKAN ANTARA AGAMA” (siri 1)
.
11 April BANDINGAN ANTARA PEMIMPIN NO. 1 DI ALAM, PEMIMPIN NO. 1 DUNIA, DAN PEMIMPIN NO. 1 MALAYSIA
.
10 April TANDA PERSOALAN DALAM KES ALTANTUYA
.
10 April SIAPA KATA NABI MUHAMMAD SAW TIDAK BERPOLITIK DI DALAM MASJID? SIAPA KATA NABI TIDAK BERPARLIMEN?
.
10 April ISU “KAMBING HITAM” NAJIB BERDASARKAN HUKUM
.
10 April ALASAN LAPUK : HUKUM ALLAH TIDAK SESUAI DI MALAYSIA KERANA BERBILANG KAUM
.
9 April UMNO SALAHKAN MCA DAN MIC KERANA KALAH BUKIT GANTANG
.
8 April - WAHAI MELAYU, KAMU TIDAK BERHAK MEMBENCI BANGSA LAIN
.
8 April - MENJAWAB ISU “PAS BERGABUNG DENGAN ORANG KAFIR” (Siri 3)
.
8 April - MENJAWAB ISU “PAS BERGABUNG DENGAN ORANG KAFIR” (Siri 2)
.
8 April - MENJAWAB ISU “PAS BERGABUNG DENGAN ORANG KAFIR” (siri 1)
.
8 April - BN KATA “ITU BUKAN PENGUNDI HANTU..”
.
8 April - BN KATA, RAKYAT DI BANTANG AI SUDAH SEDAR.
.
7 April - DIUMUMKAN, KETIBAAN PERASUAH NOMBOR 2 MALAYSIA….
.
7 April - JAHATNYA BN ITU
.
7 April - “PENGUNDI HANTU” DI ZAMAN NABI SAW DIHANCURKAN OLEH TENTERA MALAIKAT
.
6 April - ISU LONDEH PERNAH BERLAKU DI ZAMAN NABI SAW
.
6 April - MENJAWAB ISU "KOR MING PERSENDA AL QURAN"
.
6 April - DEBAT HUSAM MUSA DAN ZAHID HAMIDI MALAM INI
.
6 April - WAWANCARA KHAS BERSAMA PRESIDEN MAHASISWA PERAK MALAYSIA
.
6 April - BERSATU GESA MAHASISWA TURUN MENGUNDI 7 APRIL
.
6 April - SAMAN AKHBAR ANTARABANGSA, BARU BERSIHKAN NAMA MALAYSIA - PRESIDEN BERSATU
.
6 April - MUHYIDDIN KATA ANWAR BUAT DOSA KERING
.
5 April MENJAWAB PROVOKASI BN : “NIZAR TOLAK NEGARA ISLAM?”
.
5 April SHAFIE KATA PR TIDAK TULEN, INI JAWAPANNYA..
.
5 April UMNO ADALAH BARANG YANG SUDAH TIDAK LAKU, TETAPI MAHATHIR MASIH MEMBELINYA
.
5 April NAJIB MESTI MANSUHKAN ISA, BUKAT SETAKAT MEMBEBASKAN TAHANAN
.
4 April ISU GAMBAR ELI : SAYA DOAKAN AGAR MEREKA YANG MELAKUKAN KEZALIMAN INI DIBALAS OLEH ALLAH
.
4 April PEMBEBASAN ISA : NAJIB HANYA MENCUCI NAJIS SENDIRI, KENAPA PERLU BERTERIMA KASIH?
.
3 April SITI NURHALIZA : ORANG YANG TERSESAT, PASTI RINDUKAN KEBENARAN
.
3 April PENTING : MENJAWAB ISU “TIDAK DIBENARKAN BERKEMPEN DI MASJID”
.
3 April GAMBAR : 8 PERKARA YANG ADA PADA NIZAR, TIADA PADA ZAMBRY
.
3 April AKU MALU NAJIB SEBAGAI PERDANA MENTERI
.
2 April MAJLIS ANGKAT SUMPAH NAJIB SEBAGAI PM DIBATALKAN
.
2 April GURU DIBENARKAN BERPOLITIK - JANGAN TERPEDAYA
.
2 April NIKMAT BESAR BILA KHIR KALAH JADI PEMUDA
.
2 April MAHATHIR BANTU BN DI BUKIT GANTANG, SEDANGKAN DIA BUKAN AHLI UMNO!!
.
1 April JANGAN SEBUT NAMA ALTANTUYA

JANGAN SEBUT NAMA ALTANTUYA


Hamid Albar telah mengeluarkan kenyataan melarang mana-mana individu atau parti daripada menyebut tentang Altantuya. Entah kenapa KDN mengeluarkan kenyataan demikian, sedangkan larangan sebegini amat ajaib yang pernah didengari. Semua orang termasuk Anwar Ibrahim turut melontarkan persoalan “kenapa?” atau “bagaimana boleh menjadi larangan?”. Ya, memang pelik.

Masing-masing yang mengetahui tentang kenyataan tersebut tertanya-tanya, apakah sebab ia dilarang? Adakah bimbang negara luar tahu, sedangkan satu dunia sudah pun mengetahuinya. Adakah bimbang pengaruh Najib berkurangan, sedangkan orang ramai sudah lama menolak kepimpinan Najib walaupun beliau belum lagi menjadi PM. Entah kenapa KDN memerintahkan sedemikian.

Kalau sebelum ini KDN telah menggantung Harakah dan Suara Keadilan selama 3 bulan, kerana menabur fitnah. Tetapi TV3 yang lebih lama menabur fitnah tidak pernah digantung. Bahkan menjadi saluran rasmi BN. Tetapi hari ini, kepelikkan tersebut bertambah apabila nama Altantuya dilarang daripada disebut. Kenapa ya?

Sepertimana yang telah diketahui, kes Altantuya yang dikaitkan dengan Najib ini sudah lama tersedar ke seluruh dunia. Dunia melihat bahawa bakal Perdana Menteri Malaysia adalah seorang yang tidak bersih. Mereka bertanya, “kenapa rakyat Malaysia memilih orang seperti itu menjadi Perdana Menteri Mereka?”

Soalan ini boleh dijawab dengan “sebenarnya, rakyat Malaysia tidak memilih beliau sebagai Perdana Menteri, tetapi beliau telah mengerahkan pengundi-pengundi hantu dan mengamalkan rasuah sehinggalah beliau boleh naik menjadi Perdana Menteri”. Sekiranya diukurkan dengan minda yang waras, orang seperti Najib tidak dapat satu undian pun, bahkan beliau sudah lama dipinggirkan.

Tetapi, disebabkan saluran wangnya agak laju dan berkesan, beliau mendapat tempat, bahkan bakal menjadi Perdana Menteri. Najib, saya ingin bertanya kepada awak … “kenapa kamu terlalu ingin menjadi Perdana Menteri?” atau “kenapa kamu ingin menjadi pemimpin negara?”. Sekiranya kita melontarkan soalan yang sama kepada PR, mereka akan jawab berbeza.

“Kami ingin menjadi kerajaan kerana kerajaan yang sedia ada adalah kerajaan menipu…”. Ya memang benar, sekiranya kerajaan yang ada hari ini benar-benar memuaskan hati rakyat, dan tidak menipu, masakan rakyat sendiri menolak kerajaan hari ini? Ini kerana pemerintahan sekarang sudah macam ayam.

Contoh yang paling sesuai dengan “pentadbiran ayam” ini ialah penggantungan Harakah dan Suara Keadilan, dan melarang sesiapa pun menyebut nama Altantuya. Inilah contoh pentadbiran ayam, bahkan lebih teruk dari itu. Ini kerana ayam yang tidak mempunyai akal pun merasa tanggungjawab terhadap anaknya, tetapi BN?

Salam Perjuangan

Dr Fikrah

Tuesday, March 31, 2009

NIKMAT ALLAH BEGITU BESAR, TETAPI MANUSIA MASIH TIDAK NAMPAK


Manusia dilahirkan ke dunia dalam keadaan lemah, tidak bermaya dan boleh mati dengan mudah sekiranya dibiarkan. Kita selalu mendengar kes buang bayi, dan bayi yang dibuang itu, tidak mampu untuk menyelamatkan dirinya langsung. Ini kerana bayi tersebut, tidak mampu berjalan, mencari makanan dan memakai pakaian. Bayi tersebut memang tidak pandai berdikari.

Oleh itu, Allah SWT telah mencampakkan perasaan kasih sayang kepada si ibu untuk memelihara dan menjaga bayi tersebut sehinggalah ia besar dan mampu untuk memakai pakaian sendiri. Ketika kecil, bayi tersebut dipakaikan baju, hatta air besar pun dibersihkan oleh ibunya. Tetapi setelah besar, ia mampu untuk melakukan segala-galanya.

Walaupun begitu, masih ramai lagi anak muda yang lupa dengan kasih sayang ibunya selama ini. Daripada tidak mampu untuk bercakap, menjadi seorang yang memarahi ibunya. Daripada seorang yang makanannya hanya disuap, menjadi seorang yang membiarkan ibunya kelaparan. Daripada seorang yang dipakaikan bajunya, menjadi seorang yang membiarkan ibunya berpakaian buruk.

Itulah manusia yang begitu mudah terlupa. Sekiranya jasa ibu mereka pun begitu mudah dilupai, apatah lagi rahmat kasih sayang Allah yang jauh lebih besar dari itu? Memang pelik, manusia yang sudah begitu besar mendapat nikmat dan rahmat daripada Allah, masih boleh melupainya. Apatah lagi kasih sayang ibunya?

Manusia memang buta. Setiap anggota tubuhnya adalah kurniaan Allah, tetapi mereka masih tak nampak nikmat tersebut. Mereka bernafas setiap waktu dan ketika dengan rahmat yang Allah berikan, tetapi hidung mereka masih menghidu keaiban orang lain! Mereka diberikan lidah untuk bertutur, tetapi lidah mereka itu masih terus mencaci undang-undang Allah.

Mereka diberikan mata untuk melihat kebesaran Allah, tetapi mereka masih mencari ayat al Quran untuk ditafsirkan mengikut hawa nafsu mereka. Mereka diberikan akal untuk berfikir tentang kebesaran Allah ini, tetapi mereka menggunakannya untuk mengatur perancangan jahat untuk memadamkan kebenaran dari Allah!

Inilah manusia yang buta. Mereka buta di dunia, dan mereka akan meraba-raba di akhirat kelak. Nikmat Allah yang begitu besar ini masih tidak kelihatan di mata mereka. Ini kerana kemewahan dunia telah menjadikan mereka buta. Bahkan mereka mengaku bahawa mereka pembawa kebenaran sedangkan mereka itu buta. Bolehkah orang yang buta menjadi penunjuk jalan?

Mereka telah diberi peluang untuk mengubati penyakit buta mereka itu, iaitu dengan kembali bertaubat. Tetapi, mereka lebih suka terus hidup dalam keadaan buta daripada bertaubat. Mereka sengaja berbuat demikian kerana kesombongan mereka mengatasi segalanya. Sudahlah buta, sombong pula. Inilah hakikat manusia yang buta hatinya.

KALAU NIZAR BONEKA DAP, RASUAHLAH DIA SUPAYA JADI BONEKA BN PULA, KALAU BERANI!!


Isu yang mengatakan bahawa Nizar sebagai boneka DAP, hanyalah fitnah semata-mata. Dan Fitnah ini sudah banyak kali diingatkan oleh Pak Lah, supaya meninggalkan amalan tersebut dalam UMNO. Sampai hari ini, mereka yang mengatakan bahawa Nizar boneka DAP, masih tidak dapat mengemukakan bukti. Dan mereka yang melontarkan fitnah ini, umpama seorang yang melempar batu dari dalam semak, kemudian menyorok.

Persoalan yang saya ingin timbulkan supaya difikirkan bersama, terutamanya ahli UMNO sendiri, Nizar seorang Jurutera Professional, yang sudah memiliki harta peribadi yang lebih banyak daripada gaji sebagai wakil rakyat, duit apa lagi yang diperlukan olehnya? Adakah beliau dituduh menerima rasuah daripada DAP? Dipersilakan kepada SPR untuk menyiasat kalau ada bukti!

Adakah Nizar merasa terhutang budi kerana DAP memberi ruang kepadanya untuk naik menjadi MB? Wahai UMNO, sekiranya benar begitu, rasuahlah Nizar dan berilah ruang supaya dia menjadi MB, tetapi di bahagian BN! Amacam? Saya cabar BN berbuat demikian kalau mampu. Daripada dirasuah oleh DAP, lebih baik BN yang rasuah, lagi lumayan bukan?

Saya cabar kepada mana-mana orang kaya BN supaya merasuah Nizar, menghadiahkan kereta yang lebih mewah daripada Toyota Camry, rumah sebesar istana dan sebagainya sekiranya anda mendakwa Nizar dibeli oleh DAP! Beranikah anda? Atau hanya melempar batu dari belakang semak! BN pengecut!

Setakat ini, apa yang pernah saya dengar, BN mendakwa bahawa Nizar dibeli oleh DAP, Nizar terhutang budi dengan DAP kerana memberi ruang kepadanya sebagai MB, Nizar dihadiahkan Toyota Camry sehingga beliau sanggup menjadi boneka DAP. Sekarang ini, saya cabar BN pula, sekiranya benar semua dakwaan ini, buatlah lebih baik daripada apa yang DAP kurniakan kepada beliau.

Sedikit nasihat kepada orang-orang yang menyalahgunakan lidahnya untuk memfitnah orang. Pak Lah yang sebelum ini menjadi presiden kamu sudah banyak kali menasihat kamu, supaya tidak memfitnah orang. Nek Pidah pun sudah jenuh cakap. Tetapi, kamu masih melakukannya, kerana Nek Pidah pun kaki fitnah juga!

Hentikanlah menyebarkan fitnah, kelak fitnah itu akan memfitnah kamu kembali. Pimpinan UMNO sebelum ini sudah pun menerima amaran daripada Allah sebelum ini, tetapi mereka lupa, dan terus lupa. Di akhirat nanti lidah mereka akan menjadi saksi, dan ketika itu, mereka bukanlah dizalimi, tetapi mereka sendiri yang menzalimi diri mereka sendiri. Bertaubatlah sebelum terlambat!

Salam Perjuangan

Dr Fikrah

PENGUNDI HANTU DISOROKKAN OLEH HISHAM


Akhbar Berita Hairan hari ini telah menyiarkan kenyataan Hishamuddin yang mengatakan bahawa taktik menuduh BN mengamalkan pengundi hantu adalah taktik lapuk. Dan ia hanya fitnah semata-mata kerana kemenangan PR di beberapa buah negeri membuktikan tiada kewujudan pengundi hantu. Selain itu, beliau mendakwa lagi bahawa taktik menuduh BN sebagai pengamal pengundi hantu hanyalah omongan semata-mata.

Hebatnya Hisham berkata-kata. Mungkin mendapat semangat sejak naik menjaid Naib Presiden UMNO. Kata-katanya juga menyerlahkan lagi kebodohannya yang sudah tidak terbilang lagi. Isu PPSMI yang menampakkan kebodohannya akan dilepaskan kepada orang lain. Tetapi, hari ini, beliau kelihatan bodoh dengan kenyataan tersebut.

Mungkin dia memikirkan bahawa bukti masih belum ada, sedangkan sudah puluhan bukti terpapar di dalam internet. Dan tidak mungkin ia didedahkan di dalam TV3 kerana ia sudah menjadi “saluran fitnah anda”. Hisham seolah-olah sedang berkata dengan pokok yang tidak boleh berfikir. Sedangkan rakyat-rakyat yang membaca akhbar Berita Hairan ini mempunyai akal untuk berfikir, dan mata untuk mengkaji!

Ya, mungkin berita kehadiran pengundi hantu ini tidak sampai ke telingannya. Mungkin dia tidak pernah menggunakan pengundi hantu, dan dia tidak pernah tahu sahabat-sahabat seperjuangannya di dalam UMNO sudah lama menggunakan khidmat tersebut. Tidak mengapa, saya memaafkan Hisham sekiranya dia tidak tahu.

Tetapi, sekiranya dia sudah tahu bahawa BN telah menggunakan khidmat pengundi hantu, tetapi Hisham sengaja buat pekak, maka saya dengan tanpa segan silunya mengutuknya sekeras-kerasnya. Dan saya berautoriti untuk mengatakannya telinga tersumbat atau sebagainya yang layak baginya.

Kejatuhan BN di beberapa buah negeri sebelum ini menunjukkan BN sudah terlalu teruk, walaupun mereka menggunakan pengundi hantu, namun, mereka masih belum berjaya untuk menutup kebenaran yang ada. Dan saya mempersilakan kepada BN untuk terus menggunakan pengundi hantu sekiranya mereka berani berbuat demikian.

Selama ini, sudah puluhan laporan dibentangkan di dalam web-web yang terselamat dari digantung, tentang kewujudan pengundi hantu. Bahkan laporan sudah pun dibuat, tetapi itulah namanya SPRM. Kalau Hisham masih tidak percaya tentang kewujudan pengundi hantu ini, tunggulah di akhirat nanti, segalanya akan dibuktikan.

Sekiranya anda tidak percaya tentang hari akhirat, ini bermakna anda perlu mengucap Dua Kalimah Syahadah semula kerana menolak kewujudan hari akhirat boleh membawa kepada kekufuran. Tetapi, sekiranya anda percaya terhadap Hari Perhitungan tersebut, tunggulah di sana, segala-galanya akan terbukti.

Salam Perjuangan

Dr Fikrah

BN HARUS TAHU, BUKAN PR SAHAJA YANG BENCIKANNYA


Berita yang ditulis di dalam Berita Harian hari ini menarik perhatian saya, iaitu Razali mendakwa bahawa kenderaan milik petugas BN dicalar dan diketuk. Beliau dengan bodohnya menyifatkan ia tindakan parti pembangkang, walhal BN adalah pembangkang di Kedah. Beliau juga boleh dikategorikan menabur fitnah, sama seperti pimpinan-pimpinan BN yang lain. Dengan tanpa sebarang bukti, beliau boleh menuduh ia adalah kelakuan PR.

Beliau juga mengemukakan hujahnya yang kebudak-budakan dengan mengatakan,.. “beritahu saya, kereta mana yang membawa lambang pembangkang diserang?” Inilah soalan yang patut dilontarkan kepada pokok dan dinding sahaja. Sekiranya soalan ini dilontarkan kepada saya, saya tidak akan menjawab soalan ini, bahkan melontarkan kembali soalan.. “beritahu saya, pembangkang mana yang menyerang itu?”

Pada 29 Mac sebelum ini, telah berlaku satu insiden di mana kereta Karpal Sigh dilempar dengan botol-botol plastik sehinggakan menyebabkan retak pada cermin hadapan, dan beberapa kerosakan yang lain. Kereta tersebut dilakukan oleh penyokong-penyokong UMNO di Bukit Gantang. Laporan polis sudah pun dibuat di Balai Polis dan kes ini telah disiarkan di TV1, pada hari yang sama.

Wahai Razali, ini baru satu contoh sebagai menjawab soalan tersebut. Walaupun kereta tersebut tiada sebarang lambang PR, namun tetap dirosakkan juga. Dan buktinya memang jelas dilakukan ketika Karpal Sigh berada di dalam kereta tersebut, dan melalui kawasan penyokong BN.

Tetapi, apabila Muhyidin melalui kawasan PR, mereka siap dieskot supaya keselamatan mereka terjamin. Mereka tidak dilemparkan dengan sebarang benda walaupun mereka hanya berjalan kaki ketika melintasi kawasan tersebut. Tetapi, beliau cuma dikenakan kutukan “rasuah” oleh orang ramai.

Sedikit pedoman bagi Razali yang tidak tahu hakikat. Wahai Razali, engkau perlu tahu bahawa makhluk Allah yang membenci BN, bukanlah PR sahaja. Bahkan binatang dan pokok pun turut membenci kezaliman yang dilakukan oleh BN di atas muka bumi Malaysia ini. Kalau engkau menuduh kereta dicalarkan itu disebabkan PR, maka tunjukkanlah buktinya. Mungkin penyokong bebas yang melakukan demikian!

Wahai Razali, sekiranya kereta itu menjadi mangsa diguris, engkau perlu sedar, berapa ramaikah jiwa yang telah engkau guriskan jiwa-jiwa mereka. Bahkan engkau membunuh jiwa-jiwa mereka. Engkau menaburkan fitnah, berapa ramaikah yang terguris dengan tindakan bodoh engkau? ISA yang digunakan untuk menyekat PR, berapa ramaikah isteri-isteri tahanan yang lebih terguris?!!

Salam Perjuangan

Dr Fikrah

Monday, March 30, 2009

KLON OBAMA DI INDONESIA!!

Beberapa hari lalu, saya diperanjatkan dengan kewujudan OBAMA yang kedua! Beliau bernama Anas, berumur 34 tahun yang berasal dari Indonesia. Mukanya memang sebijik dengan Obama yang sebenar. Kewujudannya itu turut mendapat sambutan media di seluruh dunia.. saksikan…
.
Obama Clone in Indonesia!

Obama look-alike shoots to fame in Indonesia JAKARTA (Reuters) Indonesian photographer Ilham Anas won't be at U.S. President Barack Obama's inauguration on Tuesday. Instead he'll be starring as a...

Obama look-alike shoots to fame in Indonesia

JAKARTA (Reuters) Indonesian photographer Ilham Anas won't be at U.S. President Barack Obama's inauguration on Tuesday. Instead he'll be starring as an Obama look-alike on Indonesian TV.

Anas, 34, who from some angles bears a resemblance to the new U.S. president, shot to fame in Jakarta after Obama, 47, won the election in November, and is now earning income as an Obama double.

Many Indonesians have a keen interest in Obama, who lived in Jakarta for four years after his American mother, Ann Dunham, married Muslim Indonesian Lolo Soetoro following the end of her marriage to Obama's Kenyan father.

“"When Obama won, my colleagues played a practical joke on me -- they made me wear a suit, a tie, and took pictures of me posing as Obama,"" Anas told Reuters on Saturday.

""The pictures spread very quickly on the Internet. It was phenomenal. Then TV stations and an advertising agency got in touch with me.""

That led to an appearance in a pharmaceuticals advertisement in the Philippines where he played Obama, who sworn as the 44th U.S. president on Tuesday.

Anas, who was born and raised in Bandung, West Java, said he feels lucky to resemble Obama.

""I never thought I would be a star in a commercial, then this happened. It's very fortunate,"" Anas said.

""I was in the airport in Malaysia in transit and a man approached me and asked: 'Are you Obama?'. I was very surprised when he asked to take a picture together and bought me a meal,"" said Anas, flashing a broad smile.

If he ever gets the chance to meet Obama, Anas said he would ask the U.S. president to take a firm stance in dealing with the conflict between Israel and Palestine.

http://www.youtube.com/watch?v=OWNBbFukkyE - Sila Klik untuk lihat Video
.

IKAN PARI BERMIGRASI - SUBHANALLAH


.
Mass Migration of Stingrays

Looking like giant leaves floating in the sea, thousands of Golden Rays are seen here gathering off the coast of Mexico . The spectacular scene was captured as the magnificent creatures made one of their biannual mass migrations to more agreeable waters.

Gliding silently beneath the waves, they turned vast areas of blue water to gold off the northern tip of the Yucatan Peninsula . Sandra Critelli, an amateur photographer, stumbled across the phenomenon while looking for whale sharks.

She said: 'It was an unreal image, very difficult to describe. The surface of the water was covered by warm and different shades of gold and looked like a bed of autumn leaves gently moved by the wind..

Ulasan Dr Fikrah

Lihatlah kebesaran Allah SWT. Tiada siapa yang terfikir, siapakah yang mengajar Ikan Pari tersebut bermigrasi? Bagaimanakah Ikan Pari tersebut boleh mengetahui arah pemigrasian tersebut? Sudah pasti, semuanya adalah dengan kuasa Allah SWT. Contoh yang lain, siapakah yang mengajar itik mengeram telurnya selepas bertelur?

Sekiranya anda berhujah dengan ia adalah perkara semulajadi, tetapi, untuk pengetahuan anda, perkara semulajadi itu adalah aturan Allah SWT Yang Maha Kuasa! Manusia yang buta hati sahaja tidak mampu menilai kuasa Allah tersebut.

APA KATA NIZAR TENTANG INSIDEN DI MASJID SIMPANG

Sumber : http://kamparinn.blogspot.com/
.
Terlebih dahulu beribu maaf kerana lama sangat tidak update blog saya kerana maklumlah mengirakan kerenah pindah randah dan naik turu mahkamah Tinggi KL dan Persekutuan, Putrajaya. Pohon sembah derkaha!

Hari penamaan calun PRK P059 Bkt Gantang bejalan lancar dengan sedikit huru hara sewaktu saya dan isteri bersama-sama pimpinan PAS lain memasuki pintu pagar dewan perbanadaran Taiping jam 8.45pagi.

Namun sewaktu pergi menunaikan solat maghrib di Masjid Simpang, saya diminta oleh imam Tuan Hj Hisham untuk mengimamkan solat tersebut dan saya bersetuju. Sewaktu masuk kemasjid saya diberitahu Tan Sri Muhyidin Yasin, Timb Presiden UMNO, dato Zambry Kader , calun Ismail Saffian dan ramai lagi pimpinan UMNO pusat dan negeri juga ada bersama. Pimpinan UMNO berada disaf pertama.

Pada rakaat pertama saya telah membaca ayat "wa'tasimu bihablillahi jamiian, walaa tafarraqu.... " dan rakaat kedua surah Al-kaafirun.

Selepas solat saya membaca doa termasuk doa Qunut Nazilah yang turut diaminkan oleh semua ma'mum termasuk pimpinan tinggi UMNO.

UMNO menganjurkan solat hajat dipimpin oleh seorang imam impot, Hj Jama'iy namanya. Habis solat, imam Hj Hashim bangun dan berucap dihadapan dgn menyebut nama pimpinan UMNO Tan Sri Muhyiddin dan Dato' Zambry. Nama saya juga disebut dan diraikan.

Imam telah mengundang saya menyampaikan tazkirah dengan memberi Tafsir ayat Quran yang saya baca pada rakaat pertama solat maghrib sebentar tadi.

Namun beberapa pimpinan UMNO setempat telah protes termasuk penasihat masjid (pakai songkok tinggi) yang menghalang dan mengarah supaya terus adakan majlis baca yaasin, berlaku sedikit komosi (commotion). Saya mengelak bagi memelihara suasana.

Habis baca yaasin saya pergi bersalam dengan Dato Zambry dan dia nampak berang dan menyatakan kepada saya , kenapa menggunakan masjid berpolitik dan tak sepatut saya jadi imam tadi. katanya lagi dengan nada kuat dan marah, "jika mahu jadi imam saya bolih jadi imam, jika nak tafsir saya bolih tafsir". Saya tersenyum dan relaks sahaja dan terus meninggalkan majlis untuk acara lain .

Hujan sungguh lebat ketika itu. Semua makmum melihat dan menyaksikan adegan kelakar dan "ajaib" tersebut dan ramai makmum mengiringi saya sewaktu meninggalkan masjid. Sekadar makluman! Doakan PR menang besar di P059 Bkt Gantang.

KISAH SEBENAR ENSIDEN DI MASJID SIMPANG, TAIPING

Sumber : Cina Islam
.
Maklumat daripada Imam Masjid..
.
Ikut jadual wak hari ini, wak dah bagitau Ajijoi di Ipoh, tentang hasrat nak buat sidang video dengan imam tersebut lepas solat Asar di masjid berkenaan. Kantoi plak ! Bila dengar maklumat terkini, iman dah ke KL...nampaknya kena tunggu lagi ! Apa pun sahabat wak Anak Sengat lebih cepat keluar sengat dengan membawa catatan terkini dibawah. Jom baca apa imam itu kata..

Melihat laporan akhbar melaporkan ia angkara bekas Menteri Besar yang juga Calon PAS-DS Ir. Nizar Jamaluddin. Setelah menyelidiki masjid saya difahamkan berlaku di Masjid Simpang Taiping... Cantikkk ! Imamnya adalah sahabat baik saya...!

Terus mendail nombor hpnya. Semalam baru bertemu beliau di Taiping. Ketika menjawab telefon beliau dalam perjalanan ke Kuala Lumpur. " Memang ana imam yang bertugas masa tu dan memang ana yang jemput DS Nizar jadi imam" saya lega..beliau bercerita...

Masa ana datang Maghrib, DS Nizar telah ada, memang ana difahamkan beliau akan solat di situ..tak pulak dengar cerita umNO nak buat bacaan Yasiin. Mungkin depa dah tahu DS Nizar nak ke situ... ( mengikut catatan, Zamri memang banyak kali di dapati menjejaki DS Nizar setelah DS Nizar hadir di sesuatu tempat sejak mula merampas kuasa ) Ana tak perasan ada Zamri dan Muhyiddin Yasin.. Ana terus bagi pada DS Nizar jadi imam.

Selesai menjadi imam dan wirid DS Nizar melepaskan pembesar suara lalu di ambil oleh seorang imam luar yang diangkut ke situ( katanya ustaz MPT-Hoi..biar betul beb !-MPT mana ada jawatan ustaz). Ana minta pembesar suara tetapi beliau tak bagi...ana jerkah bagi tau "ana imam di sini". Terkejut lalu terus menyerahkan kepada ana mikrofon tu. Ana pun jemput orang yang jadi imam tadi hurai ayat "wa'tasimu" (aliImran) untuk beri tazkirah. Tiba tiba orang umNO bantah tak mahu tazkirah..politik katanya. Oleh kerana agak kecoh ana pun serah untuk baca Yasin..DS Nizar turut berada bersama ketika membaca Yasiin. Zamri telah keluar sebelum Yasiin dibacakan..tinggal Muhyidin dan Calon.

Kalau DS Nizar bagi Tazkirah ana cadang nak jemput pulak Zamri lepas tu...sahabat saya menambah...lepas ni mungkin kena pecat le ana...Beliau menghabiskan cerita.

Tahniah saya menyambut... Agaknya sahabat itu akan jadi seperti Ramlan Porigi le gamaknya.

Kesimpulan :

Nizar dijemput oleh imam bertugas bukan merampas sebagaimana cerita Zamri penipu. Nizar bertolak ansur dan bersedia membaca Yasiin bersama dalam majlis walaupun imam luar yang diangkut menjadi khalifah hari tu..

Inilah cerita dari mulut insan yang terlibat dan tiada kepentingan dalam cerita ni... si Zamri. Dari dulu hingga kini dan selamanya tak boleh dipercayai. Nak dengar sendiri dari sahabat tu boleh hubungi saya..tapi kalau saya tak kenal sedara...jangan harap saya nak bagi. Maaf le ! Cerita penuh juge ada dalam al-Banjari - sahabat yang hidup mati di Bukit Gantang..Tahniah! Blog MB pun ada, Setpol pun ada...macam macam ada..
.
Posted by anak sengat. Albanjari.

SHAHRIZAT BERCAKAP DENGAN POKOK


Berita harian hari ini menerbitkan kenyataan Shahrizat yang memalukan diri sendiri. Beliau yang begitu bersemangat setelah mendapat jawatan baru dalam umno itu, telah mengeluarkan satu andaian yang paling tidak boleh diterima oleh akal manusia. Apatah lagi manusia yang mengundi ini semuanya mempunyai akal, dan bukannya pokok!

Beliau mengatakan bahawa calon yang bertanding pada pilihanraya kecil di Bukit Selambau yang begitu ramai sehingga 15 orang membuktikan bahawa terdapat perpecahan di dalam PR sendiri. Inilah kenyataan yang paling tidak berasas, langsung tiada sebarang hujah untuk menguatkan kenyataan tersebut.

Wahai Shahrizat, kami yang mendengar dan membaca ini bukanlah pokok yang tidak tahu membaca surat khabar atau melayari internet. Kami adalah manusia yang mempunyai akal berfikir dan mata untuk melihat sendiri. Sekiranya engkau mempunyai mulut untuk membuat fitnah, kami juga mempunyai mulut untuk menjelaskan perkara sebenar.

Saya tidak pasti, dari manakah beliau dapat berhujah dengan kenyataan tersebut. Beliau mengatakan bahawa ramai calon yang bertanding itu, menunjukkan perpecahan sesama PR sendiri. Entah kenapa dia boleh membuat andaian begitu. Kalau beliau boleh membuat andaian seperti itu, kami pun mempunyai andaian juga.

Kami mengandaikan bahawa calon bebas itu kesemuanya ditaja oleh UMNO! Sekiranya beliau meminta bukti, kenapakah beliau sendiri bercakap tanpa bukti? Hanya membuat fitnah dan omongan kosong. Tudung pun pakai sekerat jalan! Duit yang banyak masih tak mampu untuk membeli tudung? Beginikah pembela kaum wanita?

Pandai bercakap, tetapi tak pandai menutup aurat. Pelajar darjah satu di sekolah kebangsaan pun disuruh memakai tudung, tetapi pelajar-pelajar tersebut tertanya-tanya, kenapa nek Sharizat dan nek Pidah tak pakai tudung?

Wahai wanita, lidah kamu memang bahaya. Memang lidah itu sangat lancang membuat fitnah, dan ia umpama ular yang mampu mematuk sesiapa sahaja. Beliau mengatakan bahawa rakyat Bukit Selambau sudah tidak dapat meletakkan kepercayaan kepada kpimpinan Us Azizan, kerana “indah khabar dari rupa”.. kata Shahrizat.

Di hujung kampung orang asli, apabila disebutkan nama Shahrizat, ketua wanita UMNO, mereka berkata “pasti orangnya bagus…”. Tetapi apabila Shahrizat datang melawat kampung tersebut, mereka terkejut lalu berkata “beginikah orangnya, lebih kurang macam kita sahaja.. kainnya tidak cukup untuk menutup kepala…”

Salam Perjuangan

Dr Fikrah

MAJLIS YASIN ZAMBRY DIRAMPAS, ATAU ZAMBRY TIDAK LAYAK MENJADI KHALIFAH YASIN?


Berita harian semalam menerbitkan berita yang pelik, dan membingungkan. Tajuk berita tersebut ialah “Nizar cuba rampas majlis BN : Zambry”. Ya, kenyataan ini dikeluarkan oleh Zambry. Saya pun tidak sedar kehadiran Zambry di Bukit Gantang, tetapi rupa-rupanya wujud juga makhluk itu. Begitu juga Muhyiddin, saya fikir makhluk ini pun sudah tidak wujud di Bukit Gantang, tetapi, datang rupanya dia.

Sepertimana yang telah diketahui, berlaku satu kejadian yang hebat di Masjid Taiping, iaitu Nizar menjadi imam kepada Zambry, Ismail dan Muhyiddin. Memang besar hikmahnya yang perlu kita fikirkan. Tetapi, Zambry mengeluarkan kenyataan selepas itu mendakwa bahawa Nizar cuba merampas majlis bacaan Yasin anjuran BN. Seolah-olah seorang kanak-kanak kecil merajuk disebabkan aiskrimnya dirampas.

Di dalam kenyataannya juga menyifatkan bahawa Nizar cuba menimbulkan kekecohan di dalam masjid tersebut, dan dikatakan penyokong Nizar, masuk ke dalam masjid dan terus mendapatkan mikrofon untuk mengimami Solat Maghrib. Tetapi apa yang diberitakan di dalam Malaysiagoogle, beliau (Nizar) yang dipersilakan untuk menjadi imam.

Tetapi, walaubagaimanapun, saya secara peribadi tidak yakin sekiranya Zambry menjadi imam solat, apatah lagi Muhyiddin dan Ismail. Apatah lagi untuk menjadi khalifah bacaan Yasin yang dikatakan dianjurkan oleh BN di masjid yang sama. Kalau sebelum ini, Pak Lah pernah mengimami solat, tetapi itu setara Pak Lah yang mencanang Islam Hadhari.

Tetapi, Zambry ini sudah pun dicop sebagai perampas kuasa secara paksa! Adakah orang ramai sanggup menjadi makmum solatnya? Saya tidak menuduhnya begitu mudah, tetapi sekadar melemparkan soalan supaya dapat difikirkan bersama. Bagaimana pula dengan majlis yang dikatakan dirampas tersebut?

Sepertimana yang kita ketahui, majlis bacaan Yasin tidak pernah dimiliki oleh sesiapapun. Ia bukanlah milik Zambry, dan juga bukanlah milik Nizar. Sekiranya UMNO menganjurkan majlis bacaan Yasin sekalipun, tidak bermakna majlis tersebut “milik” UMNO. Oleh itu, sangat tidak sesuai jika Zambry menyifatkan ia di”rampas”.

Ini kerana majlis bacaan Yasin itu, adalah hak rakyat untuk mengadakannya atau tidak. Untuk menjadi khalifah bacaan Yasin, perlulah dilantik dari kalangan orang yang paling dipercayai dari kalangan ahli majlis. Tetapi, Zambry mungkin terlupa.

Zambry juga terlupa, kisah dia me”rampas” kuasa rakyat dengan menjadi MB Haram bagi negeri Perak, sedangkan beliau tidak pernah diberi mandat oleh rakyat untuk memerintah. Atas alasan apakah beliau ingin berkuasa? Sedangkan beliau tidak mendapat kepercayaan rakyat, dan naik menjadi MB Haram bukan di atas tiket rakyat.

Salam Perjuangan

Dr Fikrah

NIZAR MENGIMAMI SOLAT ZAMBRY, ISMAIL DAN MUHYIDDIN, HIKMAH YANG BEGITU BESAR


Semalam telah berlaku satu peristiwa yang boleh dikatakan ajaib pada pandangan manusia, iaitu Solat Maghrib yang didirkan di Masjid Taiping, telah diimami oleh Nizar. Manakala makmumnya terdiri dari kalangan Zambry, Ismail dan Muhyiddin sendiri. Menarik bukan. Berita ini turut disiarkan di dalam Malaysiagoogle, yang menyaksikan hakikat politik di tanahair.

Sekiranya kita mengkaji tentang falsafah solat, imam ialah pemimpin yang memimpin solat. Setiap arahan imam (melalui perbuatan), akan diikuti oleh makmum. Bahkan sekiranya, makmum lebih dahulu perbuatannya daripada imam, boleh menyebabkan solat makmum itu terbatal. Inilah hakikat yang tidak boleh dipertikaikan.

Selain itu, syarat untuk sesorang menjadi imam sepertimana yang telah disebut di dalam hadis Nabi SAW, iaitu seorang yang paling faqih tentang solat, bacaannya paling baik, dan dia seorang pemimpin. Dan di dalam solat, pemimpin tersebut, sudah pasti dari kalangan orang yang faqih tentang solat dan bacaannya baik.

Saya tidak menuduh Zambry tidak tahu membaca al Quran, atau Ismail atau Muhyiddin. Tetapi, persoalan yang mesti difahami ialah, apakah hikmah daripada peristiwa ini? Marilah kita sama-sama fikirkan, kerana setiap peristiwa yang berlaku, pasti ada hikmahnya. Mungkin Allah hendak memperlihatkan kepada semua tentang hakikat kepimpinan tersebut.

Mungkin juga Allah SWT mencampakkan keredhaan di dalam hati Zambry, Muhyiddin dan Ismail supaya menjadi makmum kepada Nizar. Dan mereka seharusnya memikirkan, kenapakah aku sanggup menjadi makmum kepada Nizar? Ya, ini kerana Nizar adalah MB yang sebenar. Ikuti artikel selepas ini insya Allah

Salam Perjuangan

Dr Fikrah

Sunday, March 29, 2009

ZAMBRY TIDAK TERKEJUT KERANA SUDAH TAHU KEKALAHAN


Sebelum ini, Zambry mengeluarkan kenyataan bahawa beliau tidak terkejut dengan pencalonan Ir Nizar di Bukit Gantang. Ini kerana beliau sudah mengaku kalah lebih awal, dan sudah merasakan peluang itu tidak akan diperolehi oleh UMNO sebelum itu lagi. Bilangan terbaru yang telah dimaklumkan oleh Perisik Rakyat, bilangan penyokong PR hari ini seramai 20 000 orang manakala BN 7000 orang.

Adakah Zambry masih tidak terkejut ketika ini? Batang hidungnya tidak kelihatan, mungkin disebabkan warna kulitnya agak gelap. Namun, sekiranya beliau masih tidak terkejut hari ini, sudah pasti beliau sudah menjangkakan kekalahan UMNO di Bukit Gantang. Dia berkata di dalam hatinya “buat apa pilihanraya, UMNO dah komfim kalah! Buang karan je…”

Tetapi, PR diingatkan supaya tidak terlalu yakin dengan kemenangan sendiri. Ini kerana sirah Nabi SAW sudah membuktikan hakikat tersebut. Bilangan yang ramai tidak semestinya menang, dan bilangan yang sedikit tidak semestinya kalah. Hakikatnya, semua pertolongan itu pada tangan Allah. Teruskan memohon kepada Allah, walaupun kemenangan itu sudah dikatakan pasti.

Jangan terlalu ghairan dengan bilangan, kerana ia hanya ukuran mata manusia. Pada ukuran penilaian Allah ialah taqwa, dan setiap manusia dinilai dengan taqwa, bukannya kuantiti. Zambry yang sebelum ini mengaku tidak terkejut, sudah pun mengaku kekalahan. Adakah mereka tahu yang mereka ini kurang taqwanya? Jawapannya ada pada diri mereka sendiri, dan saya tidak mampu mengukurnya.

Walaubagaimanapun, kita hendaklah meneruskan doa dan usaha kita kepada Allah SWT, walaupun kita sudah memerintah negara sekalipun. Janganlah jadi macam UMNO yang menolak hukum Allah setelah mereka diberikan kuasa oleh Allah untuk memerintah negara. Allah boleh menarik balik kuasa tersebut bila-bila masa yang dikehendakiNya.

Salam Perjuangan

Dr Fikrah

POLIS BAKAL MENJADI PEMENANG DI BUKIT GANTANG?


Bermula dari pagi tadi sehingga sekarang, kumpulan Polis sudah menguasai kawasan penamaan calon. Seolah-olah pilihanraya menentukan ketua polis negara. Mereka dilihat sebagai golongan yang bakal “menerajang” sesiapa sahaja yang diarahkan. Sudah semestinya sekiranya kita melihat kejadian-kejadian sebelum ini, penyokong Prlah yang menjadi mangsa. Memang benar apa yang telah diceritakan di dalam blog-blog bahawa samseng-samseng akan turun.

Siapakah samseng itu, masih belum dapat diputuskan lagi. Namun, Kesamsengan polis sebelum ini sudah terbukti. Terdapat satu analogi, iaitu cerita pertarungan di antara dua jaguh gusti terkemuka, iaitu The Rock dan Undertaker. Ketika semua penonton sedang cemas memerhatikan perlawanan tersebut, untuk menentukan siapakah pemenangnya, timbul satu masalah.

Masalah tersebut ialah kehadiran beberapa belas orang pengadil, masuk ke pentas lalu memukul kedua-dua jaguh tersebut. Tetapi, sekiranya kita melihat kepada tindakan polis selama ini, seolah-olah pengadil tersebut membantai The Rock sehingga lumat, sambil diperhatikan oleh Undertaker.

Namun, kita tidak boleh terlalu cepat menghukum pihak polis. Berkemungkinan kehadiran polis hari ini bertujuan menyekat samseng-samseng UMNO sekiranya mereka bertindak kasar. Walaubagaimanapun, kita masih menunggu berita tersebut. Siapakah yang bakal dibantai? Siapakah yang bakal ditahan? Dan siapakah juara pertandingan hari ini?

Tetapi, jika kita hendak mengukur dari sudut memori lalu, penyokong PR lah yang sering menjadi henyakan pihak polis. Mereka jugalah yang disuap dengan gas pemedih mata, dan mereka jugalah yang ditahan lalu disoal siasat. Contoh yang paling jelas, pembantah PPSMI disoal siasat, sedangkan Hishamuddin lah orang yang patut disoal siasat kerana menghancurkan bangsa Melayu.

Contoh yang lain, pihak UMNO yang menghalang wakil keadilan daripada membuat laporan tentang kes rasuah Ali Rustam, telah membuat kerosakan, tetapi, pihak polis hanya bertugas sebagai lembu yang sudah kenyang. Langsung tidak memperlihatkan kredebiliti mereka sendiri. Orang ramai kian hilang kepercayaan kepada pihak polis ini.

Tetapi, hari ini, saya masih belum diberitakan tindakan kasar pihak polis. Kita hanya menunggu, dan diharapkan pihak polis tidak dijadikan anjing, tetapi bertugas sebagai seorang pengaman. Segala kelakuan anda akan dipersoalkan di akhirat, oleh itu bertaubat sebelum terlambat. Jangan sekat kebebasan rakyat, tetapi kejahatan dan keganasan sebenarlah yang patut disekat.

Salam Perjuangan,

Dr Fikrah